De therapeuten van De beweegcoach Klaren & Ligt - Links Francisca Klaren en rechts Saskia Ligt

De therapeuten van De beweegcoach Klaren & Ligt - Links Francisca Klaren en rechts Saskia Ligt

Francisca Klaren en Saskia Ligt vormen samen De beweegcoach Klaren & Ligt. Na de opleiding zijn zij elkaar tegen gekomen en zijn zij enkele jaren later samen deze praktijk gestart.

Saskia Ligt

Saskia Ligt
Ik ben Saskia Ligt Bachelor of Health Studies (BHS) en opgeleid tot algemeen oefentherapeut. Sinds 2012 ben ik werkzaam in Dordrecht. Het leukste van mijn werk vind ik de afwisseling in cliënten en hulpvragen. Ik werk daarom ook graag met alle leeftijden.

Op dit moment ben ik mij aan het specialiseren op het gebied van ouderen. Denk hierbij aan valpreventie- trainingen en hulpvragen en ziektes die meer bij de oudere generatie horen.
Daarnaast vind ik sporten/genoeg bewegen belangrijk en leuk om te doen. Ik geef sportlessen in de buitenlucht door weer en wind op verschillende niveaus. Wandelgroepen en full body workout op verschillende locaties in Dordrecht. Zie hiervoor het kopje ‘sporten en bewegen’.
Het coachen van uw bewegingspatroon zodat u uw activiteiten goed en met meer plezier kan uitvoeren vind ik het belangrijkst.
Samen gaan we aan de slag om te kijken welke taken er moeilijk uit te voeren zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je werk, sportactiviteiten, (klein-) kind uit de box pakken, stofzuigen of lang zitten. Wellicht bedenkt u nu al een praktisch voorbeeld voor uzelf? Die hoor ik graag terug in het eerste gesprek!

Mocht je meer willen weten over mijn loopbaan of mijn kennis willen onderschrijven klik dan eens door naar mijn ‘linkedinpagina

Mensen leren zichzelf te helpen. Dat is oefentherapie!
 Francisca Klaren

Francisca Klaren

Francisca Klaren
Ik ben Francisca Klaren, Bachelor of Health Studies (BHS) en kinderoefentherapeut.

Al in mijn stages ontdekte ik dat het werken met kinderen mij enthousiast maakt. Ik haal veel voldoening uit kinderen die plezier beleven aan bewegen en dat ze met behulp van de therapie weer mee kunnen komen met leeftijdsgenoten. Ik geniet ervan om de kinderen te zien groeien in hun motorische ontwikkeling. Sinds dat ik werkzaam ben, heb ik ook een liefde voor het behandelen van baby's ontwikkeld. Wat is het leuk om samen met de ouders de kinderen te stimuleren zodat zij de mijlpalen halen! Naast het werken met kinderen richt ik mij op het behandelen van volwassenen. Het geeft mij voldoening wanneer een cliënt niet meer belemmerd wordt bij het uitvoeren van zijn/haar dagelijkse activiteiten. Iedere cliënt is weer anders en vereist een andere aanpak, dit zorgt er voor dat mijn werk interessant, uitdagend en afwisselend is.

Naast algemeen oefentherapeut ben ik geregistreerd kinderoefentherapeut. Met veel plezier behandel ik kinderen met uiteenlopende klachten, zoals een motorische achterstand, hoofdpijn, houdingsproblematiek etc.

Mocht je meer willen weten over mijn loopbaan of mijn kennis willen onderschrijven klik dan eens door naar mijn ‘linkedinpagina

Kinderen weer plezier in de motoriek laten beleven, zodat ze zich verder ontwikkelen. Dat is oefentherapie!


Francisca en Saskia werken wisselend op de verschillende locaties. Kijk hiervoor bij het kopje ‘contact’. Het schema geeft globaal aan waar er wanneer gewerkt wordt. In overleg kan hier van afgeweken worden.